Dubieuze nederlaag AZ, Excelsior gooit handdoek definitief in de ring

Aristote Ndunu (AZ) lijkt in de laatste minuut de gelijkmaker te maken tegen FC Twente (Jaimy van den Boogaard), maar wordt belazerd door het spel.

AZ-FC Twente: 0-1

Om nog mee te kunnen doen om de bovenste plaatsen moest Ndunu winnen van de nummer 17 van de E-Divisie. De speler van AZ was echter gewaarschuwd, want Van den Boogaard is op dreef met zeven punten uit de laatste vier wedstrijden.

Ondanks de waarschuwing vooraf gaf Ndunu zeer onnodig een corner weg, waaruit Van den Boogaard nog wist te scoren ook. AZ verdedigde rommelig bij de inbreng vanaf de zijkant, waardoor de bal via buitenkant paal en vervolgens, nota bene door een speler van AZ, in het doel gelopen werd. Twente hield de betere vorm van de afgelopen tijd goed vast, waardoor de wedstrijd in evenwicht was. Het probleem lag aan beide kanten in de eindpass die telkens niet kwam of mislukte.

In de tweede helft wist Ndunu een mooie uitgespeelde kans te creëren die ternauwernood werd gekeerd. Dit was het teken voor meer druk van AZ met een geweldig schot op de onderkant van de lat die, helaas voor Ndunu, eruit vloog. AZ had wel recht op de gelijkmaker en in de laatste minuut leek Ndunu alsnog een puntje uit het vuur te slepen door met Sergio Ramos te scoren. Omdat Gareth Bale nog voor het doel lag, werd zijn treffer echter afgekeurd wegens buitenspel. Ndunu kon het maar moeilijk bevatten en was goed ziek van de nederlaag.

Op de vraag of hij wist wat er aan de hand was reageerde hij zeer teleurgesteld, “Het boeit me echt niet. Het interesseert mij echt geen moer. Wat een onzin!”, om vervolgens boos weg te lopen.

NEC-Excelsior: 4-2

Hazebroek, die zich na zijn nederlaag tegen Vitesse van vorige week kansloos acht voor een goede eindklassering, had wat problemen met zijn scherm, waardoor Excelsior lastig in de wedstrijd kon komen. Zodoende wilde het in de eerste helft niet op gang komen, waarmee de brilstand nog op het scorebord stond bij rust. Romano Jansen (NEC) wist in de tweede helft wel meteen te scoren via Ronaldo, waarmee de openingstreffer en het begin van een reeks doelpunten een feit was. NEC was vanaf dat moment ineens op dreef waardoor het binnen luttele minuten op 3-0 voor kwam. Hazebroek wist zijn Ronaldo ook te laten scoren, maar Jansen sloeg al snel terug waardoor de hoop op een punt voor Hazebroek al snel was vervlogen. De 4-2 was daardoor slechts voor de statistieken.

sc Heerenveen-Willem II: 3-1

Niels Krist (Heerenveen) kwam in de 17de minuut op voorsprong doordat een lage voorzet vanaf rechts door een verdediger in de eigen goal gelopen werd. Hiermee kreeg de wedstrijd een curieuze openingstreffer. Daniel Kuipers (Willem II) bracht zichzelf nog verder in de problemen door een lichte overtreding te maken in het penaltygebied. Krist scoorde de strafschop koeltjes.

Kuipers deed wel zijn uiterste best om het tij te keren met kort na de 2-0 enkele grote kansen. Het wilden de Tricolores echter niet lukken om te scoren en het werd zelfs nog 3-0 op slag van rust. De Friese club zat zodoende op rozen in de tweede helft. Kuipers wist met zijn Willem II na een dik uur spelen nog wel wat terug te doen, maar het verschil bleek te groot om hier nog wat aan te veranderen.