Drie keer 0-1 in speelronde 32

Op de tweede dag van speelronde 32 winnen Heracles Almelo, FC Groningen en Roda JC met miniem verschil, 0-1.

PEC Zwolle-Heracles Almelo: 0-1

Stefan Vellinga (PEC Zwolle) liet zien dat hij punten wilde vergaren tegen Heraclied Bryan Hessing met enkele vlotte aanvallen waarbij een ziedend schot op de lat alles en iedereen, inclusief Vellinga zelf, verraste. Hessing zocht ook de aanval waardoor het een heerlijke open wedstrijd was met kansen voor beide ploegen. PEC liet nogmaals van zich horen met een prachtige diepe pass waarmee de spits een wereldkans kreeg, echter bracht David de Gea redding voor Heracles.. De eerste helft was het het team uit Zwolle dat de klok sloeg, maar zonder goals.

De tweede helft ging op dezelfde voet verder waarbij Vellinga echt niet onderdeed voor Hessing. De Zwollenaar had minimaal recht op een gelijkspel, maar helaas voor PEC wilde de goal maar niet vallen, waardoor Heracles in de 80ste minuut er met de winst vandoor ging door een mooi uitgespeelde goal.

Go Ahead Eagles-FC Groningen: 0-1

Er werd direct toegeslagen door Absalom Warkor (FC Groningen) met een doelpunt van Messi in de 4de minuut. Zo keek Ian ter Schuur (Go Ahead Eagles) meteen al tegen een achterstand aan in dit al moeizame seizoen. De wedstrijd was niet om over naar huis te schrijven, want Warkor hield de boel goed dicht en kansen waren voor beide ploegen schaars. Zodoende was de 0-1 ook de eindstand en kon Ter Schuur een nieuwe nederlaag bijschrijven.

FC Utrecht-Roda JC: 0-1

Het balbezit was in de openingsfase voor Lode de Boo (FC Utrecht), maar het ging keer op keer mis in de passing rond de zestien van Tom Heijnen (Roda JC). Gezien de goede resultaten van Heijnen de afgelopen weken zou Roda meer moeten laten zien, en dat deed hij ook in de 22ste minuut met een heerlijk uitgespeelde goal. Utrecht had moeite met het creëren van kansen wat in de statistieken te zien was met nul schoten op doel in de eerste helft. Heijnen had nog wel vlak voor rust de kans op de 0-2 na een gruwelijke dribbelactie, maar de keeper van Utrecht bood redding.

De tweede helft was voor de verdedigers waardoor er weinig kansen waren om van te genieten. Het slotakkoord was voor De Boo met twee grote kopkansen kort achter elkaar, maar ook deze wedstrijd eindigde in 0-1.