Lode de Boo Commentator

‘Commentator’ De Boo ziet PEC winnen van Heerenveen

Tom Heijnen gaat onderuit met Roda tegen Willem II en een opvallende commentator bij Zwolle – Heerenveen ziet een technisch probleem het einde van de wedstrijd verpesten.

PEC Zwolle-sc Heerenveen: 2-1

Bij aanvang van de wedstrijd, waar gelegenheidscommentator Lode de Boo (FC Utrecht) was aangeschoven, had Stefan Vellinga (PEC Zwolle) behoorlijk de teugels in handen en dit leverde dan ook een doelpunt op voor Suarez in de 16e minuut. Er was ook niet veel meer om voor te spelen voor Niels Krist en zijn Heerenveen, en dit was te merken in de krachtsverhoudingen op het veld.

Krist legde beter spel op de mat in de tweede helft, maar dit gaf Vellinga de mogelijkheid om te counteren en de score te verdubbelen. De aansluitingstreffer viel gelukkig voor Heerenveen snel, en met nog ongeveer 25 minuten op de klok waren er alle mogelijkheden om een gelijkspel te realiseren. Hier had de internetverbinding echter andere ideeën over, want deze viel weg met nog 10 minuten speeltijd. De laatste minuten werden in een ‘nieuwe’ wedstrijd uitgespeeld, maar dit mondde uit in een duel bij de cornervlag, waardoor de wedstrijd met een sisser afliep: 2-1.

Bekijk hieronder het de wedstrijd met commentaar van Lode de Boo.

 

Roda JC-Willem II: 1-3

Tom Heijnen (Roda JC) wilde laten zien dat hij met recht bovenin staat met het creëren van een gigantische kans, maar het was Daniel Kuipers die de Tricolores wist te laten scoren uit de counter. Vervolgens leek alles er in te gaan voor Willem II, want binnen een half uur stond het al 0-3. Heijnen had direct in de tweede helft perspectief met een snelle goal, maar Kuipers kon de rest van de wedstrijd de boel dichthouden met verdediger Rio Ferdinand in een hoofdrol.

Sparta-FC Twente: 2-1

Een foutje in de opbouw van Frank van der Slot (Sparta), zorgde voor mogelijkheden voor Jaimy van der Boogaard (FC Twente) en ook meteen de goal. Van der Slot wist het foutje snel weg te poetsen met een directe tegenstoot, waardoor er na dik tien minuten al 1-1 op het scorebord stond. De druk werd te groot voor Van der Boogaard na drie opeenvolgende corners waaruit het doelpunt voor Van der Slot uit een afvallende bal gemaakt kon worden. Hiermee was de eindstand in de eerste helft al bekend, want de tweede helft bleef doelpuntloos.