Comic Con-toernooi prooi voor Levy Frederique

De 22-jarige Amsterdammer, voormalig Nederlands kampioen, troeft in de finale van het 1vs1-toernooi Brian Empa af. De esporters van de E-Divisie spelen een bijrol.

In de Jaarbeurs in Utrecht streden 64 esporters op de PlayStation en met reguliere teams om een totale prijzenpot van € 1.000.

Van de E-Divisie deden Bryan Hessing (Heracles), Dany Hazebroek (Excelsior), Lode de Boo (FC Utrecht), Aristote Ndunu (AZ) en Daniel Kuipers (Willem II) mee aan het Pro Players toernooi.

De toeschouwers kijken aandachtig naar het FIFA-toernooi op Comic Con (Foto: René Treur)

Voor Ndunu viel in de groepsfase al het doek, Hessing en Hazebroek wonnen hun groep en De Boo en Kuipers gingen als tweede door.

In de eerste ronde van de knock-outfase stonden Hessing en Kuipers direct tegenover elkaar. In de 21ste speelronde van de E-Divisie was Hessing al met 4-1 te sterk voor de speler van Willem II.

In Utrecht waren de twee iets meer aan elkaar gewaagd, maar toch stapte Hessing met een 3-2 zege van het digitale veld.

Een ronde later (achtste finales) viel het doek voor Hessing, die met 2-0 verloor van Melvin Boere. De achtste finales waren ook het eindstation van Lode de Boo, die met 2-1 onderuit ging tegen Hazebroek.

De esporter van Excelsior wist uiteindelijk het verst te komen van de E-Divisiespelers. In de kwartfinale moest hij echter zijn meerdere erkennen in latere finalist Brian Empa (2-1).

Levy Frederique (l) won het toernooi in Utrecht (Foto: Pro Players)

De finale in Utrecht ging uiteindelijk tussen Empa en voormalig Nederlands kampioen Levy Frederique. In een spannende pot trok Frederique uiteindelijk aan het langste eind en won hij de finale met 2-0.

Daarmee pakte de Amsterdammer de hoofdprijs van € 450. “Het was een lastige wedstrijd, Brian is toch een van de beste spelers van Nederland”, liet Frederique weten.

“Daarnaast speelden we op een scherm van twee meter met een verschrikkelijke vertraging. Dus dat maakte het lastig voor ons allebei om ons beste spel te laten zien. Ik denk dat mijn ervaring de doorslag heeft gegeven. Ondanks dat hij wat beter speelde, bleef ik goed rustig en wist ik goed op mijn kansen te wachten.”

Vandaag krijgen de vijf spelers van de E-Divisie een herkansing wanneer het 2vs2-toernooi begint. Hessing en Hazebroek gaan samen strijden om de prijzen, De Boo, Ndunu en Kuipers hebben allemaal een partner buiten de E-Divisie.