Dani Hagebeuk vs Bryan Hessing

Akkefietje tussen Hagebeuk en Hessing, Feyenoord wint kraker van PSV

De rivaliteit tussen Dani Hagebeuk en Bryan Hessing is terug te zien tijdens en na de wedstrijd en Van der Most pakt drie belangrijke punten tegen Romal Abdi.

Ajax – Heracles Almelo

Het had er alle schijn van dat Dani Hagebeuk ‘vermoeid’ was na het Europese duel tegen Legia Warschau, aangezien de kersvers gesponsorde Bryan Hessing Heracles al binnen 5 minuten op voorsprong zette. Dit ondanks het feit dat Hessing problemen had met inloggen en dus niet met zijn eigen team aantrad.

Hagebeuk had kort daarna moeite om de verdediging van Hessing te beslechten, maar wist toch te scoren op slag van rust. Dit bleek allesbepalend, want Ajax wist vervolgens veel kansen te creëren met na een uur spelen een 2-1 score tot gevolg. De druk werd opgevoerd door Hagebeuk wat leidde tot de derde goal van Ajax. Hierna kon de boel worden dichtgegooid en werd de bal achterin rondgespeeld. Een frustratie-tackle van Hessing leverde een rode kaart op, waarna de wedstrijd was gespeeld.

De spanning was duidelijk voelbaar tussen de twee rivalen en Hessing zei na afloop nog: ‘Met mijn eigen team had ik je gepakt jongen’, waarna hij geïrriteerd wegliep en tien minuten verdwenen was. De twee E-Divisie spelers, die vroeger samen een team vormden op verschillende toernooien, zijn naar eigen zeggen ‘geen vrienden’.

Feyenoord – PSV

De wedstrijd tussen de twee traditionele top-drie-ploegen was een dubbele kraker, want de clubs stonden bij aanvang van dit duel gelijk in de stand met ieder 7 punten.

Ondanks het fulltime contract voor Romal Abdi, werd het geen makkelijke middag voor PSV. Feyenoorder Quinten van der Most opende namelijk in de 12e minuut al de score van de voet van Gareth Bale. Hierna behield de Rotterdamse club het overwicht, maar wist niet meer te scoren in de eerste helft. In het begin van de tweede helft benutte Van der Most een penalty. Na deze strafschop kon Abdi helemaal geen vuist meer maken en werd het uiteindelijk zelfs 3-0 voor Feyenoord.

AZ Alkmaar – PEC Zwolle

Het grijze duel tussen Aristote Ndunu en Stefan Vellinga bracht weinig spanning, maar wel twee goals. In de 69e minuut mocht AZ aantekenen voor de 1-0 en deze klap kwam Vellinga niet meer te boven. Ndunu won uiteindelijk met 2-0, waarmee hij met de Alkmaarse club weer mag kijken naar de bovenste plekken in de stand.

Uiteraard kan je alle wedstrijden van speelronde 24 hier bij Studio eSport terugkijken. Bekijk hieronder de uitslagen van speelronde 24 en bekijk hier de stand in de E-Divisie.

 

Uitslagen E-divisie speelronde 24-3