Ajax-tandem Dani en Koen blijkt sterk tegen esporters Legia

Voorafgaand aan het Europa League duel tussen Ajax en Legia Warschau hebben de esporters van beide clubs ook hun return gespeeld. Ajax bleek thuis superieur in de best-of-5-reeks 4-1 (1-0, 2-1, 2-1, 2-1, 0-1).

Koen Weijland wist vorige week in Polen ook al te winnen en dit keer werd hij bijgestaan door Dani Hagebeuk.

Met om 15.30u de aftrap van de eerste wedstrijd van vijf, speelden Weijland en Hagebeuk samen in de eRoom op de Toekomst tegen de esporters van Legia, Lukasz “Lukster’ Kaminski en Michael ‘Ekster’ Srokosz.

Hagebeuk zette de eerste pot om in een 1-0 overwinning na een lange 0-0 stand. Een verdiende overwinning waarbij Ajax alles dicht hield. Ook Koen Weijland gaf weinig weg in de tweede pot, 2-1 winst. De derde pot was een 2v2 wedstrijd.

De twee jongens van Ajax samen zorgden eveneens voor een gesloten verdediging, maar er werd wel gescoord door Legia. De wedstrijd eindigde in 1-1, maar aangezien er een winnaar moest zijn werd er een beslissingswedstrijd gespeeld met een silver goal eerste helft, en eventueel golden goal tweede helft.

Bekijk live video van AFC Ajax op www.twitch.tv

Met een prachtige aanval scoorde Legia al in de vijfde minuut, waardoor de esporters van Ajax er een tandje bij moesten zetten wat leidde tot de gelijkmaker en in de slotminuut van de eerste helft de 2-1. Zodoende wisten de Ajacieden de algehele eBattle met de eerste drie wedstrijden al in winst om te zetten en waren de overige potjes slechts een formaliteit.

Ondanks dat sloeg Hagebeuk meteen toe met een snelle goal in de vierde pot en een 2-1 overwinning. Weijland kwam in de laatste wedstrijd op een 0-1 achterstand en ondanks vele kansen van Ajax in de slotfase wist Legia een wedstrijd voor de eer te winnen.

Ajax komt donderdagavond om 19.00 uur thuis in actie in de achtste finales van de Europa League return tegen Legia.