Ajacieden stranden in halve finales FICWC

Op de allereerste editie van de FIFA Interactive Club World Cup (FICWC) in Londen hebben Ajacieden Dani Hagebeuk (PS4) en Koen Weijland (Xbox One) het geschopt tot de halve finales.

Op het prestigieuze toernooi waren de twee laatste tickets te winnen voor de FIFA Interactive World Cup (FIWC), die op 18 augustus eveneens in Londen worden gehouden.

Landskampioen Hagebeuk, die zich al had geplaatst voor de ‘grote’ finale, deed zaterdag alsnog mee om voor Ajax wereldkampioen te worden.

Het lukte de Ajacied bijna. Hij begon sterk op de PS4 door gedeeld eerste te eindigen in zijn groep, maar in de halve finale verloor hij van de Amerikaan Christopher Holly van New York City FC.

Weijland

Weijland kende op de Xbox One een iets ander pad naar de halve finales. Met vier gelijke spelen en een zege (op groepswinnaar FC Nantes), bleef hij Feyenoorder Quinten van der Most naar net een puntje voor.

In de halve finales delfde Weijland echter het onderspit tegen de Duitser Tim Schwartmann, speler van Schalke 04.

Andere Nederlanders onderuit in groepsfase

Op het toernooi in Londen, waar 24 spelers van 19 voetbalclubs op uitnodiging van de FIWC waren verschenen, was er helaas weinig succes voor Feyenoord, Heracles Almelo en PSV.

PSV’er Romal Abdi zat in dezelfde groep als Hagebeuk, maar eindigde met een punt roemloos als laatste. Hessing had de kansen, maar werd uiteindelijk derde in zijn groep, net als Van der Most.

Die eindigde zoals gezegd als derde in zijn groep, net achter Weijland.

Grootse finale

De finale ging uiteindelijk tussen de Deen Marcus Jørgensen van Brøndby, (beste op de PS4) en de Fransman van Olympique Lyon Fouad Fares (beste op de Xbox One). Beiden waren daardoor zeker van een ticket voor de finale op 18 augustus en speelden bevrijd.

Fares wist het eerste duel op de Playstation met 4-2 te winnen, maar op de Xbox maakte Jørgensen korte metten met de Fransman. Het werd maar liefst 6-1, waarna Jorgensen zich de eerste kampioen FICWC mocht noemen.

Loting

Na de finale werd er meteen geloot voor het eindtoernooi van 18 augustus. Hagebeuk en Tony Kok, die zich ook al eerder had geplaatst weten nu tegen wie ze moeten, Check de indeling hieronder.