Ajacieden onderuit tegen Schalke 04

Als opwarmertje voor de kwartfinale van de Europa League tussen Ajax en Schalke 04 (donderdagavond) speelden de esporters van beide clubs tegen elkaar.

In een best-of-5-serie verloren de Amsterdammers met 4-1. Alleen Koen Weijland wist een van zijn wedstrijden te winnen.

Dani Hagebeuk, de andere esporter van de club, verloor zijn beide partijen. Ook het 2vs2-duel ging verloren tegen het Duitse duo Cihan Yasarlar en Tim Latka.

In de Ziggo eRoom op sportpark De Toekomst nam Hagebeuk het in de eerste wedstrijd op tegen huidig Europees kampioen FUT, Yasarlar.

En dat werd een pittige pot voor de koploper van de E-Divisie, die al na 15 minuten tegen een 0-1 achterstand aan keek. Hij kwam terug tot 1-1, maar kreeg niet lang daarna ongelukkig de 1-2 te verwerken.

Hagebeuk toonde veerkracht door in de laatste minuten gelijk te maken, maar vanaf de aftrap kreeg hij alsnog de 2-3 om de oren.

Revanche voor Ajax via Weijland

Weijland trof in zijn eerste pot Latka en ook hier werd het duel beslist in de laatste minuut. Bij een stand van 0-0 knalde Weijland met Ruud Gullit de 1-0 in de kruising.

Hierna stond het 2-vs-2-duel op het programma. Daarin moesten de Ajacieden al snel vol aan de bak aangezien het na 7 minuten al 0-1 stond.

Schalke 04 bleef daarna de bovenliggende partij en kwam na 32 minuten via een strafschop op 0-2, wat ook de eindstand betekende.

Schalke wint resterende duels

Weijland maakte er tegen Yasarlar ook een spannende pot van alleen dit keer scoorde de esporter van Schalke in de slotfase. Uitslag: 0-1.

Daardoor was de strijd tussen Ajax en Schalke al beslist dus deed de partij van Hagebeuk tegen Latka er niet meer toe. De Ajacied verloor dat duel ook met 1-0.