Ajacied Hagebeuk plaatst zich voor ‘Londen’

Ajacied Dani Hagebeuk heeft zich bij de FIFA Interactive World Cup Regional Finals in München geplaatst voor de finale in Londen.

Hagebeuk, die actief was op de Xbox One, versloeg in de finale in München de Welshman Zac Moore over twee duels.

Na een moeizaam begin van het toernooi, Hagebeuk pakte maar 1 punt in zijn eerste twee wedstrijden, wist hij dankzij twee zeges toch nog als tweede te eindigen in de groep en zo de halve finales te bereiken.

In die halve finales trof hij de Engelsman Sean Allen. In de groepsfase werd het 3-3 en ook in de eerste wedstrijd van de halve finales werd er flink op los gescoord.

Hagebeuk verloor in blessuretijd met 3-4, maar zette dat recht in het tweede duel. Door een 3-1 zege werd de finale veiliggesteld.

Te sterk voor Welshman

Waar iedereen de Engelsman Epsilon Fully in de finale verwachtte als tegenstander van Hagebeuk, moest hij aantreden tegen Moore.

De Welshman had in de groepsfase maar 1 punt behaald, maar wist in de halve finales alsnog te winnen van Epsilon Fully, die juist al zijn groepswedstrijden had gewonnen.

Hagebeuk liet zich in de finale echter niet verrassen en won het eerste duel met 2-0.

Nadat hij in het tweede duel na 70 minuten spelen de 1-0 maakte, was het zeker: Hagebeuk gaat net als Tony Kok naar Londen voor de finale van de FIWC.

Hessing laatste Nederlandse troef

Heracles-esporter Bryan Hessing is de laatste Nederlander die in München in actie komt. Hij speelt donderdag op de PS4 zijn wedstrijden. Naast de eindzege van Tony Kok, strandde Ali Riza Aygün in de halve finales.